vrijdag, oktober 22, 2010

Arboartsen klagen over werkdruk

AMSTERDAM – Een meerderheid van de Nederlandse bedrijfsartsen in dienst van de arbodienst, is ontevreden over zijn of haar baan. Vooral administratieve klussen en werkzaamheden die ‘de professionele integriteit aantasten’, zijn voor veel arboartsen reden om uit te kijken naar ander werk.
Dat blijkt uit onderzoek van de Vrije Universiteit (VU) in opdracht van de Nederlandse Vereniging van Arbeids- en Bedrijfskunde (NVAB) waarover de Telegraaf vrijdag schrijft. 78 procent van de arbo-artsen zegt te lijden aan een te hoge werkdruk.
“Dit onderzoek zegt mij dat de artsen zelf behoorlijk ziek zijn van hun werk”, zegt FNV-bestuurder Wim van Veelen in de krant. De valcentrale wijst op de taak van arboartsen om zieke werknemers te begeleiden.
Volgens de bestuurder stellen de contracten van arbodiensten met mkb-bedrijven dusdanig weinig voor, dat zieke werknemers de dupe worden van de werkdruk en het gebrek aan tijd van bedrijfsartsen.
“De bedrijfsarts staat onder druk van contractbehoud. Alleen als de arts echt onafhankelijk is, kan hij ook onafhankelijk oordelen”, aldus Van Veelen.
(Bron)

Weten ze ook eens hoe dat voelt.

Geen opmerkingen: