maandag, oktober 18, 2010

Atleet geschorst vanwege penisverlengend middel

AMSTERDAM - De Amerikaanse dopingautoriteit USADA heeft Olympisch kampioen LaShawn Merritt geschorst vanwege het gebruik van penisverlengende preparaten. Deze bleken op de dopinglijst te staan.
Merritt behaalde tijdens de Spelen in Peking goud op de 400 meter hardlopen en de estafette op dezelfde afstand. De 24-jarige atleet liep tegen de lamp na een out of competition-test, zo liet USADA maandag weten.
De 21 maanden durende schorsing wordt tevens erkend door de atletiek unie (IAAF) en de internationale dopingautoriteit (WADA). Omdat de eerste testresultaten dateren van 28 oktober 2009 is de schorsing op dat moment ingegaan. Op 27 juli 2011 mag de Merritt weer meedoen aan wedstrijden.
Merritt gaf tijdens een verhoor in juli al toe dat hij het middel, genaamd ExtenZe, gebruikt heeft. "Het is lastig om te accepteren dat ik positief ben getest op een product dat ik om persoonlijke redenen gebruik."
(Bron)

Dan sta je wel erg voor lul: kennelijk vind je dat je zulke middeltjes nodig hebt, en je maakt duidelijk dat je zo stom bent dat je gelooft dat die werken.

Geen opmerkingen: