woensdag, oktober 20, 2010

Borg ov-chipkaart Amsterdam omlaag

AMSTERDAM - De borg die reizigers in het openbaar vervoer in Amsterdam moeten betalen, gaat volgend jaar omlaag.
De Stadsredio Amsterdam onderzoekt de komende maanden de mogelijkheden om het huidige bedrag van 4 euro op elke rit met een ov-chipkaart naar beneden te brengen. De Stadsregio kwam dat dinsdagavond overeen met de Regioraad Amsterdam na een motie van GroenLinks.
Reizigers die met een ov-chipkaart reizen, betalen per rit 4 euro borg. Als zij vergeten uit te checken na hun reis, wordt de borg afgescheven.
GroenLinks in de hoofdstad stelt voor de borg te verlagen tot de resterende ritprijs. Daarmee zijn reizigers volgens de partij in de praktijk niet meer dan 2 euro kwijt als zij vergeten uit te checken.
De Stadsregio hoopt voor maart haar bevindingen voor het oplossen van het zogenoemde uitchecklek te presenteren. Ook onderzoekt het orgaan waar de borg heen gaat als die niet wordt teruggevraagd door de reiziger en bekijkt of uitcheckpalen bij tramhaltes geplaatst kunnen worden.
''Het is niet de bedoeling dat de ov-chipkaart van reizigers een melkkoe maakt. Het is en blijft van groot belang dat het openbaar vervoer een aantrekkelijk alternatief voor de auto vormt'', aldus de woordvoerder van GroenLinks.
(Bron)

Geen opmerkingen: