donderdag, oktober 21, 2010

'Zweedse immigranten doelwit beschietingen'

MALMO - De Zweedse politie heeft inwoners van Malmö donderdag officieel gewaarschuwd voor één of meerdere schutters die het hebben gemunt op immigranten.
Dinsdagavond zijn in de zuid-Zweedse stad opnieuw drie mensen van buitenlandse afkomst op straat met een vuurwapen verwond.
De politie van Malmö heeft na vijftig schietincidenten sinds oktober vorig jaar nog geen idee wie er exact achter zit. In zeker vijftien gevallen gaat het mogelijk om één en dezelfde schutter.
Een politiewoordvoerder zei donderdag tijdens een persconferentie dat de beschietingen lukraak lijken te zijn, maar dat ze in het donker worden gepleegd, dat immigranten het doel zijn en dat het technisch bewijs overeenstemt.
Welk technisch bewijs wil de politie niet zeggen, maar lokale misdaadjournalisten spreken van overeenkomende kalibers vuurwapen.
De golf van aanslagen op immigranten begon vorig jaar oktober. Een onbekende schutter opende bij een moskee het vuur op een stel in hun auto.
Een 20-jarige vrouw kwam daarbij om, haar partner raakte zwaargewond. Bij andere incidenten raakten de slachtoffers meestal niet levensgevaarlijk gewond, maar de politie zei donderdag dat de dader of daders er wel degelijk op uit zijn om te doden.
(Bron)

Geen opmerkingen: