maandag, oktober 18, 2010

Groep keert zich tegen buschauffeur in Rotterdam

ROTTERDAM - In Rotterdam-West is zondagavond een buschauffeur mishandeld door een groep mannen. Toen agenten een groepslid wilden aanhouden omdat hij klappen zou hebben uitgedeeld, kwamen de anderen in opstand.
Daarbij raakte een agent lichtgewond. Dat liet de politie maandag weten.
De groep van ongeveer vijftien mannen veroorzaakte rond tien uur 's avonds overlast in de bus. Ze waren zonder in te checken op de Beukelsweg in de bus gestapt waarop de chauffeur weigerde zijn weg te vervolgen.
Hij riep de mannen tot de orde waarop de groep agressief werd. Een van hen stompte daarbij de buschauffeur in het gezicht. Daarna stapte de groep uit en maakte zich uit de voeten.
Agenten zochten de groep op de Beukelsweg op en vroegen de mannen om zich te identificeren. Op dat moment kwam de RET-chauffeur met een aantal collega's aanrijden om zijn belager aan te wijzen. Dat zorgde in de groep voor tumult.
Toen de agenten een 22-jarige Rotterdammer wilden aanhouden kwam de groep opnieuw in opstand. Bij het opstootje raakte een politieman lichtgewond. De verdachte is overgebracht naar een politiebureau.
(Bron)

Geen opmerkingen: