vrijdag, oktober 22, 2010

Weer immigranten Malmö beschoten

MALMÖ – In de Zuid-Zweedse stad Malmö zijn weer immigranten onder vuur genomen. Twee vrouwen raakten in hun huis gewond, toen iemand ze vanaf de straat beschoot.
Beide vrouwen zijn immigrant uit een niet nader genoemd Europees land, zo meldden Zweedse media vrijdag.
De beschieting gebeurde donderdagavond laat. De twee slachtoffers stonden in de keuken. Een werd geraakt in een arm, de ander in haar rug. Een getuige zou na de schietpartij een man hebben zien wegrennen.
De politie in Malmö had donderdag gewaarschuwd voor een of meerdere schutters die het hebben gemunt op immigranten. Sinds oktober vorig jaar zouden er ongeveer vijftig schietincidenten geweest in Malmö en omgeving. De politie heeft nog geen idee wie er achter zit. In zeker vijftien gevallen gaat het mogelijk om één en dezelfde schutter.
De politie heeft een speciale eenheid opgericht om de zaak te onderzoeken. "Het lijkt erop dat er sprake is van racistische motieven", aldus een politiewoordvoerder. "We krijgen hulp van profielschetsers van de landelijke politie. Dit heeft momenteel de allerhoogste prioriteit."
De golf van aanslagen op immigranten begon vorig jaar oktober. Een onbekende schutter opende bij een moskee het vuur op een stel in hun auto. Een 20-jarige vrouw kwam daarbij om, haar partner raakte zwaargewond. Bij andere incidenten raakten de slachtoffers meestal niet levensgevaarlijk gewond, maar de politie zei donderdag dat de dader of daders er wel degelijk op uit zijn om te doden.
De schietincidenten doen denken aan een serie raciale aanvallen in en rondom de hoofdstad Stockholm in 1991 en 1992. John Ausonius (57) doodde toen één persoon en verwondde tien anderen. In 1994 kreeg hij levenslang.
In Zweden is sprake van toenemende spanning rondom immigratie. Bij de verkiezingen van september behaalden twintig leden van een uiterst rechtse partij zetels in het parlement.
(Bron)

Jammer dat ze Wallander niet kunnen inzetten.

Geen opmerkingen: