maandag, oktober 18, 2010

Neus kapster 'stort in' door werk in salon

AMSTERDAM - Bij menigeen zal een kapsalon vooral positieve associaties oproepen, maar dat geldt niet meer voor de 51-jarige Edwina Phillipson. De Britse kapster raakte door haar werk in de salon bijna haar neus kwijt.
Phillipson werd onaangenaam verrast toen bleek dat haar neus instortte, nadat zij tientallen jaren tijdens haar werk haartjes had ingeademd. Deze haarresten veroorzaakten een infectie, waardoor uiteindelijk zelfs een gat ontstond in het tussenschotje van haar neus.
Het probleem begon twaalf jaar geleden, toen de neus van de kapster geïrriteerd raakte door de kleine haartjes. Het werd alleen maar erger toen ze eraan krabde en een open wond veroorzaakte.
"Het veroorzaakte verschrikkelijke pijn in mijn neusholte, hoofdpijn en ademhalingsproblemen," aldus Phillipson tegen Daily Mail. "Het zijn niet alleen de haartjes, maar ook de dode huidcellen, gel en andere deeltjes die het werk met zich meebrengt."


Phillipson onderging een operatie waarbij chirurgen kraakbeen uit haar oor in het tussenschotje van haar neus plaatsten. Ze kreeg van de dokter vervolgens twee keuzes: haar kappersschaar aan de wilgen hangen of een masker dragen tijdens haar werk.
Phillipson begon hierop haar eigen kapsalon, zodat ze voortaan een masker kan dragen. "Mensen begrijpen het als je ze uitlegt wat er aan de hand is. Ik mocht van mijn werkgevers geen masker dragen, omdat het geen goede invloed zou hebben op de zaak."
(Bron)

Iedereen kent het gekriebel van na een kappersbezoek, dus is het voorstelbaar dat die haartjes ook in je neus terecht kunnen komen. Brrr.

Geen opmerkingen: