vrijdag, oktober 22, 2010

Twee bouwvakkers nog altijd op intensive care

ROTTERDAM - Van de vijf zwaargewonde bouwvakkers die donderdag onder het puin terechtkwamen van de gedeeltelijk ingestorte woontoren in aanbouw in Rotterdam, liggen er nog altijd twee op de afdeling intensive care van het ziekenhuis.
Ze liepen zware botbreuken op. Dat heeft een woordvoerder van de politie vrijdag gemeld.
De mannen waren donderdag aan het begin van de middag aan het werk in het pand aan de Hennekijnstraat, toen de derde verdieping van de toren het begaf.
Het puin kwam op de onderliggende laag terecht. Vijf bouwvakkers raakten zwaargewond. Een zesde persoon kon ter plaatse aan zijn verwondingen worden geholpen.
De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) is een onderzoek begonnen naar het gedeeltelijk instorten van de woontoren. Dat heeft een woordvoerder van de onderzoeksraad vrijdag bekendgemaakt.
Ter plaatse verzamelt de raad nu feiten over de vloerdelen die het donderdagmiddag begaven nadat bouwvakkers beton hadden gestort. Ook betrokkenen bij het bedrijfsongeval worden gehoord. Naar aanleiding van de eerste resultaten besluit de onderzoeksraad of zij de kwestie tot de bodem uitzoekt.
Volgens de woordvoerder is dat wel te verwachten. De bouwsector kan veel leren van fouten die op dit soort constructieplaatsen worden gemaakt, zo stelt hij. Dat is voor de OVV reden te meer om een rapport uit te brengen met aanbevelingen voor de toekomst.
Het pand stortte in nadat er beton was gestort voor de vloeren. Welke vloer van welke verdieping het precies heeft begeven, is nog onduidelijk en is onderwerp van het onderzoek.
''Aan de ene kant van het gebouw zijn de verdiepingen al duidelijk zichtbaar. Juist de kant die is ingestort, zit anders in elkaar. Daar zijn de vloeren nog niet helemaal af", lichtte een woordvoerder van de Veiligheidsregio Rotterdam-Rijnmond toe.
Het is daarom onduidelijk of zowel de tweede als de derde etage is ingestort of dat alleen de derde etage op de eerste is gevallen. De woontoren zou in 2011 moeten worden opgeleverd.
(Bron)

Geen opmerkingen: