zondag, november 14, 2010

Buspassagier verwondt vier agenten

HAARLEM - Een 22-jarige buspassagier uit Hoofddorp heeft zondagmorgen om half vijf vier agenten verwond toen zij hem wilden aanhouden. Dat gebeurde in een bus van Connexxion op de Aziëweg in Haarlem. Dat maakte de politie zondag bekend.
De man was al door beveiligers van Connexxion aangesproken, omdat hij in de bus zat te eten. Hij wilde niet meewerken en weigerde de bus te verlaten. Toen agenten de beveiligers te hulp schoten, verzette de Hoofddorper zich hevig tegen zijn aanhouding. Hij sloeg de politiemensen in hun gezicht. Vier agenten raakten hierbij gewond.
De broer van de man, een 20-jarige Zwanenburger, en andere passagiers bemoeiden zich met de situatie. De politie heeft uiteindelijk een politiehond ingezet bij de aanhouding van de man.
De verdachte is in het ziekenhuis behandeld, omdat hij bijtwonden had opgelopen aan zijn arm en been. Daarna is hij vastgezet op verdenking van ambtsbelemmering. De broer van de man is aangehouden en vastgezet voor hetzelfde feit.
De agenten liepen verwondingen op in hun gezicht, zoals een stijve kaak en een opgezwollen neus. De recherche onderzoekt de zaak.
(Bron)

Geen opmerkingen: