vrijdag, november 19, 2010

Rode armband voor menstruerende werknemers

AMSTERDAM - Een bedrijf in Noorwegen heeft alle vrouwelijke werknemers verplicht om een rode armband te dragen tijdens hun menstruatie. De werkgever stelde deze regel in om te zien of personeel een geldige reden heeft om vaker naar het toilet te gaan.
Menstruerende vrouwen mogen met deze armbrand vaker dan normaal naar het toilet gaan. Dit schrijft de Deense nieuwssite epn.dk.
Dit is niet de eerste keer dat een Noorse werkgever regels instelt voor toiletbezoek op het werk. Uit een onderzoek van de Noorse vakbond Parat blijkt dat steeds meer bazen het toiletbezoek van hun werknemers controleren.
Van de ondervraagde werknemers zegt 66 procent dat zij een sleutel of badge moeten vragen om naar het toilet te kunnen. Hiermee wordt geregistreerd hoelang het toiletbezoek duurt. 31 procent geeft aan dat er camerabewaking op het toilet aanwezig is. Slechts 16 procent zegt dat er geen controle is op toiletbezoek op het werk.
"Dit is een extreem geval en een duidelijke privacyschending," zegt Bjørn Erik Thon, een Noorse jurist en directeur van het Noorse bureau voor gegevensbescherming.
(Bron)

Simpel: allemaal, mannen en vrouwen, continu zo'n bandje dragen. Of moet je dan de gebruikte materialen laten zien? En er zijn meer legitieme redenen om vaker naar de wc te gaan, moet je een geel bandje bij een blaasirritatie of -infectie? En de heren met prostaatproblemen?
Doe het dan gelijk goed: bij de start van de werkdag een katheter inbrengen en werken op een postoel.

Geen opmerkingen: