zondag, november 14, 2010

Kerk puilt uit door Ramses Shaffydienst

WESTZAAN - Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder. Het bekende lied van Ramses Shaffy was zondag het centrale thema van een protestantse kerkdienst in de Grote Kerk in Westzaan over de vorig jaar overleden levenskunstenaar.
Tijdens de dienst werd door een mannenkoor De Acht zonder a-capella uit het werk van Shaffy gezongen, zoals het lied We zullen doorgaan en Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.
''Kippenvel'', zeiden meerdere kerkgangers tegen dominee Cornelis Visser toen de speciale Shaffydienst was afgelopen.
De dienst trok ongeveer vierhonderd mensen. ''Normaal zitten hier ongeveer 150 mensen'', aldus de koster. De Shaffydienst trok ook kerkgangers van buiten de kerkgemeente en omliggende plaatsen, zoals Amsterdam en Haarlem.
Volgens dominee Cornelis Visser van de Protestantse Gemeente Westzaan waren er ook twee vrouwen speciaal naar de dienst gekomen die Shaffy nog kenden uit zijn Bhagwanperiode.
De dominee wilde met de speciale 'Shaffykerkdienst' de levenskunstenaar herdenken, maar ook laten zien dat er een Bijbelse boodschap kan zitten in popmuziek.
Shaffy overleed vorig jaar op 1 december.
Volgens Visser droeg de zanger een aantal christelijke waarden uit, ''zoals het opkomen voor de kwetsbaren. Dat lees je vooral terug in het lied Zing, vecht, huil, bid, lach, werk en bewonder.''
Het is niet de eerste keer dat dominee Visser een kerkdienst combineert met popmuziek. Vorig jaar organiseerde hij een themadienst rond het werk van de Ierse band U2.
(Bron)

Geen opmerkingen: