donderdag, november 18, 2010

CDA-coryfee Bert de Vries zegt lidmaatschap op

AMSTERDAM - Voormalig fractievoorzitter van het CDA Bert de Vries heeft zijn lidmaatschap van de partij opgezegd uit onvrede over de 'steeds rechtsere' koers van de christendemocraten.
Dat melden de Volkskrant en de NOS woensdag. De Vries uitte zich op het formatiecongres van zijn partij uiterst kritisch over de samenwerking van het CDA met de PVV.
"Het besluit is mij heel zwaar gevallen", aldus De Vries tegenover de Volkskrant. "Die partij is vlees van mijn vlees, ik heb er een groot deel van mijn leven in gezeten."
Maar door de verrechtsing van de partij was er volgens de CDA-coryfee sprake van "een proces van vervreemding."
"Het is nu zover doorgeslagen, dat we ons afhankelijk hebben gemaakt van een partij die groepen in de samenleving tegen elkaar opzet."
"De PVV wil immigranten het leven zo lastig mogelijk maken. Het CDA legitimeert dat, maakt de PVV salonfähig", aldus De Vries.
De sociaal-economische plannen van het kabinet-Rutte noemt de politicus eveneens als reden bij zijn besluit om te vertrekken.
De Vries was al lid van het CDA bij de oprichting van de partij in 1980. Hij was in het verleden onder meer minister van Sociale Zaken in het derde kabinet Lubbers, fractievoorzitter in de van het CDA Tweede Kamer, en partijvoorzitter.
(Bron)

Geen opmerkingen: