vrijdag, november 19, 2010

Nieuwe kritiek Brinkman op PVV

AMSTERDAM - PVV-Kamerlid Hero Brinkman heeft opnieuw forse kritiek op het functioneren van zijn eigen partij. De kritiek staat in een door hem geschreven discussiestuk, dat donderdag uitlekte via het tv-programma Eenvandaag.
Brinkman zet in het stuk zijn ideeën uiteen over de PVV, die volgens hem democratischer zou moeten worden.
Brinkman vreest onder meer dat de PVV bezig is een one-issuepartij te worden, die alleen tegen de islam is gericht.
Ook plaatst hij vraagtekens bij de plannen van partijleider Geert Wilders om een internationale anti-islambeweging op te zetten.
Verder stelt Brinkman in het stuk dat de islam zowel een religie als een ideologie kan zijn. Hij wijkt hiermee af van de lijn van Wilders, die vindt dat de islam een politieke ideologie is.
Brinkman vindt verder dat Wilders 'ronduit knechtende' regels heeft opgesteld voor contacten met de media.
Kamerleden die willen ingaan op een verzoek van de pers, moeten eerst toestemming vragen aan vicefractievoorzitter Fleur Agema. Brinkman vindt dat Kamerleden vrijuit moeten kunnen praten over hun eigen portefeuille.
Voorwaarde is wel dat voor iedereen duidelijk is wat zijn portefeuille inhoudt, voegt Brinkman eraan toe. "Dit is tot op de dag van vandaag niet het geval."
In het stuk herhaalt Brinkman verder dat de PVV een jongerenafdeling moet krijgen en leden moet toelaten.
Om te voorkomen dat 'verkeerde' mensen lid worden, zoals rechtsextremisten, moet er een ballotagecommissie komen. Ook moet er een partijbestuur komen dat leden kan royeren.
De PVV-fractie bespreekt het discussiestuk volgende week dinsdag. Dan staat ook een 'tegennotitie' van PVV-Kamerlid Martin Bosma op de agenda.
Die is eveneens uitgelekt. "Alsjeblieft niet!" schrijft hij over het plan voor een jongerenafdeling. Politieke partijen met leden zijn volgens hem 'fossielen' uit de negentiende eeuw.
Brinkman wilde donderdagavond geen toelichting geven op zijn voorstellen. Wel sprak hij tegen dat er een richtingenstrijd gaande is in de PVV. "Dat is klinkklare onzin. In elke fractie zijn er wel eens verschillen van mening", zei Brinkman.
PVV-leider Wilders ging niet in op vragen over de notities van Brinkman en Bosma.
(Bron)

Geen opmerkingen: