dinsdag, juli 29, 2003

De Wit verslaat taaie 'oma' op WK badminton

BIRMINGHAM - Denyse Julien is de 'grand old lady' van het badminton. Met 43 jaar staat ze in Canada nog steeds aan de top. Internationaal gezien wordt het de laatste jaren wat minder, maar toch was ze voor de zeventien jaar jongere Karina de Wit op de openingsdag van de wereldtitelstrijd in Birmingham een 'ouwe taaie'. De Nederlandse, als negende geplaatst, had maandag drie games nodig om voor het eerst in haar loopbaan de tweede ronde van een WK binnen te stappen.
"Ik heb bewondering voor haar. Ze is nog zo fit", roemde De Wit haar geslepen tegenstandster. Maar heeft iemand van 43 jaar nog iets te zoeken op een WK badminton? De Wit vond van wel. "Ik vind het vreemder dat een veertiger op Wimbledon nog een titel kan veroveren", wees de 26-jarige Nederlandse naar Martina Navratilova. "Dat kan eigenlijk helemaal niet en zegt genoeg over het tennis."
(Bron)

Dus bij badminton kan het wel, en bij tennis niet? Dat zegt genoeg over badminton - of over de mentaliteit van de dame die deze uitspraak deed.

Geen opmerkingen: