dinsdag, juli 29, 2003

TT 401 Het is lang niet altijd makkelijk om voor je seksuele voorkeur uit te komen, vooral niet als die afwijkt van de 'norm'. Op scholen worden tieners vaak gepest als ze homoseksueel, lesbisch of travestiet zijn.
Maar nu is er goed nieuws, althans voor Amerikaanse scholieren met een niet-heteroseksuele voorkeur. In september wordt in New York de eerste middelbare school speciaal voor leerlingen met een 'afwijkende' seksuele voorkeur geopend.
"Nu kunnen zij een opleiding volgen zonder zich zorgen te hoeven maken over of ze gepest worden", liet New Yorks' burgemeester Bloomberg weten.

Wat moeten we hier nu weer van denken... En hoe verder? Een school voor zwarten? Een school voor meisjes? Een school voor joden? Een school voor islamieten? Een school voor kleine mensen? Een school voor roodharigen? Een school voor stotteraars?
Pubers zijn over het algemeen of zo conformistisch als wat (en dus zeer afwijzend tegen alles wat ook maar een beetje anders lijkt) of juist zo kont-tegen-de-krib-alles-moet-anders als wat. Maar moet je dat bevestigen?

Geen opmerkingen: