vrijdag, augustus 01, 2003

Homobeweging en GroenLinks kapittelen Vaticaan

RIJSWIJK - De homobeweging en oppositiepartij GroenLinks hebben donderdag harde kritiek geuit op het standpunt van het Vaticaan over het homohuwelijk. Het Vaticaan had het homohuwelijk eerder op de dag veroordeeld als afwijkend en een ernstige bedreiging voor de samenleving. De adoptie van kinderen door homoseksuele paren werd afgewezen.
Het document van de Vaticaanse congregatie voor de geloofsleer roept rooms-katholieke politici en alle gelovigen op zich te verzetten tegen wetten die huwelijken tussen homo's en lesbiennes mogelijk maken. "Het huwelijk bestaat alleen uit een man en een vrouw. Het huwelijk is heilig, terwijl homoseksuele daden ingaan tegen de natuurlijke zedenwet", staat in het twaalf pagina's tellende document, dat is goedgekeurd door paus Johannes Paulus II.
(Bron)

Nu ben ik een aanhanger van het Hippo-isme. Dat houdt in dat je mag trouwen met wie je wilt, als je dat wilt - op voorwaarde dat die ander daar net zo overdenkt. Sowieso mag je alles doen wat je wilt, mits je daar een ander niet mee kwetst.
Persoonlijk zie ik dat hele huwelijk niet zitten, maar wie dat wel doet - lekker trouwen.
Maar als ik nou zou stellen dat het huwelijk afwijkend is, en een ernstige bedreiging voor de samenleving? Alleen omdat ik daar anders over denk? Okee, er zijn meer katholieken dan Hippo-isten. Maar toch.
Ik verzet me tegen dit soort misselijkmakende 'wij maken wel eens even uit wat voor anderen goed is'. En ik denk dat niet alle katholieken het met het Vaticaan eens zijn - gelukkig maar.

"Wettelijke erkenning van homoseksuele verbintenissen of de gelijkstelling van deze relaties aan het huwelijk betekent niet alleen "de goedkeuring van afwijkend gedrag", maar verdoezelt volgens het Vaticaan ook de "fundamentele waarden die behoren tot de gemeenschappelijke erfenis van de mensheid"."
Aha. Die fundamentele waarden waaraan we begrippen als radbraken en zo over hebben gehouden?

Geen opmerkingen: