zaterdag, augustus 02, 2003

Gay Parade trekt veel bezoekers

AMSTERDAM - De Gay Parade in Amsterdam trok zaterdag ruim 300.000 bezoekers. De route langs de Prinsengracht en Amstel stond volgepakt met mensen. Ongeregeldheden deden zich niet voor, aldus een woordvoerster van de politie.
De botenparade begon om 14.00 uur. Pas aan het begin van de avond hadden alle circa tachtig boten de route door de Prinsengracht en over de Amstel afgelegd. Zaterdagavond zijn er nog feesten in Amsterdam in het kader van Amsterdam Pride en op de Nieuwmarkt is een openluchtfilmvertoning van Ja Zuster Nee Zuster. Zondag wordt Amsterdam Pride afgesloten met een feest op het Waterlooplein.
De organisatie van de Gay Parade riep dit jaar op tot meer bloot op de boten. Het wilde zo het stadsbestuur van Amsterdam Centrum provoceren, dat in de ogen van Gay Business Amsterdam een kuisheidsbeleid voert.
Aan de oproep werd niet overduidelijk gehoor gegeven. Zaterdag waren er natuurlijk veel blote bovenlijven en billen te zien, maar niet bijzonder veel meer dan voorgaande jaren. Bovendien nodigde het weer uit de kleren uit te trekken. Het bleef daarom onduidelijk of het bloot een gevolg was van de oproep of van de warmte.
De organisatie zag haar oproep toch nog benadrukt. De boot van sauna Thermos won de prijs in de categorie voor beste grote boot. Volgens de jury voldeed de boot met het gewaagde bloot helemaal aan de oproep van de organisatie. De boot met een jongen voorop die zijn geslachtsdeel slechts met roze lap omkleedde, voer vooraan in de botenparade. Het schip strandde halverwege de tocht, maar viel toch in de prijzen. Het beste kleine schip was van het COC.
(Bron)

Een prachtige foto en een geweldig commentaar vind je hier.

Geen opmerkingen: