woensdag, november 30, 2005

Bezem door belastingregeltjes

DEN HAAG - Staatssecretaris Wijn (Financiƫn) gaat de bezem halen door regeltjes, die de schatkist weinig geld opleveren, maar de belastingbetaler wel veel ergernis.
Hij staat positief tegenover de aanbevelingen van een ambtelijke werkgroep om betaling van loon in natura, zoals geschenken en vergoedingen, te herzien. Werknemers gaan daardoor per saldo 41 miljoen euro minder loonbelasting betalen, werkgevers 28 miljoen.
Wat Wijn betreft, mogen werkgevers wat ruimhartiger zijn met geschenken. Nu gaat het om 35 euro bij de feestdagen, maar dat wordt verdubbeld en de geschenken mogen het hele jaar door gegeven worden. Thuiswerkers kunnen in de toekomst kosten aan telefoon en internet belastingvrij vergoed krijgen.
Wijn wil hiermee bereiken dat de belastingdienst de burgers minder op de huid gaat zitten met controles en daardoor ook wantrouwen tegenover de fiscus wegnemen. Hij zal komend voorjaar concrete voorstellen doen aan de Tweede Kamer. Vooral de VVD en Wijn's eigen CDA hebben aangedrongen op vermindering en vereenvoudiging van regels.
(Bron)

Geen opmerkingen: