donderdag, december 01, 2005

Conducteur krijgt prijs voor foppen dronkenlap

Een vrouwelijke conducteur van de NS heeft de titel conducteur van het jaar gekregen, omdat zij met een list een dronken reiziger zonder problemen uit een trein wist te krijgen. Volgens reizigersvereniging Rover, initiatiefnemer van de onderscheiding, is vooral de manier waarop de vrouw is omgegaan met de situatie lovenswaardig. Haar optreden met de lastige reiziger leidde niet tot een scène waar veel reizigers last van hadden, oordeelt de jury.
Treinreizigers konden tussen eind juli en begin september kandidaten voordragen bij Rover. De reizigersvereniging koos uit dertien voorvallen, waaronder het verhaal van een conducteur die een dementerende vrouw van het spoor zou hebben gehaald.
De jury besloot uiteindelijk Jos Zwiers, die als standplaats Groningen heeft, tot winnaar uit te roepen. Zij wist een dronken man zonder probleem uit de trein te krijgen. Hij zou reizigers lastig hebben gevallen in de trein naar Groningen, zijn bestemming. Zwiers zei daarop volgens het juryrapport: "Maar dit is de trein naar Leeuwarden." De man snelde daarop in Hoogeveen de trein uit en liep daar in de armen van een controleteam.
Staatssecretaris van Verkeer Melanie Schultz (VVD) heeft Zwiers donderdagochtend een oorkonde in de vorm van een hart uitgereikt. Dit gebeurde tijdens een rit met een oude trein van station Den Haag Hollands Spoor.
(Bron)

Geen opmerkingen: