woensdag, november 30, 2005

Donderdag alsnog topberaad over werkgelegenheid

DEN HAAG - Kabinet, vakbonden en werkgevers zullen donderdag alsnog bijeenkomen voor topberaad over de werkgelegenheid. Minister De Kneus van Sociale Zaken heeft dat woensdagmiddag gezegd na urenlang overleg met FNV-voorzitter Jongerius en haar VNO-NCW-collega Wientjes onder leiding van premier Balkenende.
De 'werktop' zou eigenlijk vorige week woensdag plaatshebben, maar werd op het laatste moment afgeblazen. De vakbeweging was niet tevreden met het bedrag van 40 miljoen euro dat het kabinet op tafel wilde leggen om meer jongeren, allochtonen en ouderen aan werk te helpen.
De bonden vroegen 140 miljoen extra, onder meer om stageplekken te creƫren voor jongeren met onvoldoende opleiding en om mensen aan het werk te helpen die door strengere herkeuringen hun WAO-uitkering (deels) kwijtraken.
De Kneus wilde woensdag niet zeggen in hoeverre het kabinet nu aan deze wens tegemoet komt. Jongerius constateerde tevreden na het overleg dat ze "weliswaar nog met een lege tas wegging, maar wel met een nieuwe afspraak op zak". Het grote verschil met vorige week is volgens de vakbondsvrouw dat nu alle partijen het onderwerp belangrijk genoeg vinden om hun verschillen opzij te zetten, plannen te maken en bijbehorende middelen te zoeken.
Ook Wientjes toonde zich gelukkig dat de werktop alsnog kan doorgaan. "Dit is precies op tijd, want de economie begint aan te trekken." Volgens hem is het zaak om te voorkomen dat net als enkele jaren geleden werkgevers staan te springen om personeel en er tegelijkertijd veel mensen met een uitkering niet aan de slag komen, omdat ze onvoldoende scholing en werkervaring hebben.
(Bron)

Nu.nl plaatst er een mooie foto bij:

Geen opmerkingen: