woensdag, november 30, 2005

Opkomst verkiezingen fusiegemeenten valt tegen

RIJSWIJK - De opkomst van de gemeenteraadsverkiezingen in de twee fusiegemeenten Teylingen en de Utrechtse Heuvelrug valt tegen. Mensen kunnen tot 21.00 uur woensdag hun stem uitbrengen voor de verkiezingen van de gemeenteraad in hun nieuwe gemeente. "Hopelijk komen mensen na het werk nog naar de stembussen en blijft het droog", aldus burgemeester C. Waal van Sassenheim.
Het gaat om mensen uit het Zuid-Hollandse Sassenheim, Voorhout en Warmond, vanaf 1 januari samengevoegd tot de gemeente Teylingen, en inwoners uit Driebergen-Rijsenburg, Amerongen, Doorn, Leersum en Maarn, die bij de herindeling opgaan in het nieuwe Utrechtse Heuvelrug.
Waal hoopt dat de opkomst boven de 50 procent uitkomt. "Geluidswagens rijden rond om mensen aan de verkiezingen te herinneren." Hij merkt op dat het moelijk is mensen te motiveren "als er geen landelijke aandacht aan is gegeven".
Volgens het hoofd Burgerzaken P. Tanghe van Utrechtse Heuvelrug ligt de opkomst momenteel tussen de 11 en 15 procent. "We hadden meer gehoopt."
(Bron)

Geen opmerkingen: