zondag, juli 15, 2007

De bedwants is terug in Europa

BRUSSEL - De bedwants, een bloedzuigend insect van een halve centimeter groot, leek verdwenen uit Europa maar is de laatste tijd weer helemaal terug.
Nadat het beestje de afgelopen jaren in New York al zorgde voor een massale obsessie, waarschuwen nu ook hoteluitbaters en gespecialiseerde bestrijdingsbedrijven in Belgiƫ.
"Het is een pest" zegt een hoteleigenaar in de Vlaamse krant Het Volk. "Door een betere hygiƫne dacht men dat de beesten uitgestorven waren, maar niets is minder waar. De bedwants is aan een complete revival bezig", zegt een Vlaamse ongediertebestrijder in dezelfde krant.
De bedwants laat zich niet tegenhouden door fanatiek poetsen. Het beestje komt voor in goedkope jeugdherbergen maar ook in dure hotels.
Het insect wordt 5 tot 6 milimeter groot en heeft een breed en plat lichaam. Daarmee verstopt het zich makkelijk in de plooien van beddengoed en matrassen, maar desnoods achter het behang of in holle bedspijlen.
De wants leeft van het bloed van onder andere de mens. Hij prikt met zijn steeksnuit door de huid, zuigt bloed en injecteert verdovende en antistollende stoffen. Dat leidt tot wondjes en jeukbulten.
(Bron)

Krijgt u ook zo'n jeuk van dit soort verhalen?

Geen opmerkingen: