zondag, juli 15, 2007

Proef met bijstandsouders in vijftien gemeenten

DEN HAAG - Alleenstaande ouders in de bijstand die een kind verzorgen en in deeltijd werken of gaan werken, krijgen in vijftien gemeenten vanaf september 100 euro per maand extra. Het gaat om een proef die is bedoeld als stimulans te gaan werken of meer te gaan werken en dat te combineren met de zorg voor kinderen onder de zestien jaar.
Het kabinet heeft vrijdag ingestemd met een voorstel hiertoe van staatssecretaris Ahmed Aboutaleb (Sociale Zaken en Werkgelegenheid). Aanvankelijk zou de toelage 66 euro per maand bedragen, maar het kabinet besloot die op verzoek van de Tweede Kamer te verhogen naar 100 euro. De proef moet duidelijk maken of extra geld inderdaad leidt tot meer arbeidsdeelname.
Het kabinet wil dat weten voordat de nieuwe Wet voorzieningen arbeid en zorg alleenstaande ouders (Wet Vazalo) landelijk in werking treedt. Dat zou op 1 januari 2009 moeten gebeuren. De deelnemende gemeenten zijn Almere, Amersfoort, Boxmeer, Breda, Den Haag, Enschede, Hellendoorn, Hengelo, Leeuwarden, Leiden, Ooststellingwerf, Utrecht, Vlagtwedde, Weststellingwerf en Zwolle. Zij vormen volgens het kabinet een afspiegeling van de Nederlandse gemeenten.
(Bron)

100 euro meer per maand. Hoeveel ben je kwijt aan kinderopvang?

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Enn zwijg maar stil over de armoedeval die je dan maakt omdat je de zorgtoeslag en de huurtoeslag kwijt raakt etc etc.

Hippo zei

Da's waar, niet zo stimulerend hè?
Dan zit er maar één ding op natuurlijk: weg met die toeslagen. Er is werk zat, er zijn zoveel klere-hangers, er is zoveel klimop, er zijn zoveel dozen te vouwen en flessen om te pakken en en en...
We schaffen die uitkeringen gewoon helemaal af!!