dinsdag, juli 17, 2007

NS wacht op volgende storing

UTRECHT - De Nederlandse Spoorwegen moeten wachten tot zich weer een storing voordoet in het netwerk van de pinautomaten, voordat het probleem kan worden opgelost. Dat maakte de NS dinsdag bekend na overleg met de leverancier van het netwerk, KPN.
"Het is nu onduidelijk wat de storingen veroorzaakt. Het systeem wordt scherp in de gaten gehouden, zodra er weer problemen zijn met het pinnen van treinkaartjes weten we waar het probleem zit."
Maandag en dinsdag zorgden storingen in het netwerk ervoor dat bij sommige automaten niet kon worden betaald met een pinpas. KPN kon de spoorwegen dinsdag niet garanderen dat zo'n netwerkstoring niet nogmaals kan voorkomen.
Het spoedoverleg bracht geen duidelijke oorzaken en oplossingen aan het licht. "Misschien heeft het onweer een rol gespeeld en is een component in het systeem defect geraakt. Het lijkt er op dat de storingen optreden tijdens de drukste perioden. In dat geval gaat het woensdagochtend in de spits weer mis, en kunnen we nagaan waar het probleem zit", aldus een woordvoerder van de NS.
Voor het geval woensdag weer alleen met chip of contant betaald kan worden, zet de NS extra personeel in bij de automaten om reizigers uitleg te geven. Mensen die zonder kaartje in de trein stappen kunnen uitstel van betaling krijgen.
(Bron)

Geen opmerkingen: