donderdag, januari 17, 2008

Evacuaties na vondst vliegtuigbom in Blerick

VENLO - Brandweer en hulpdiensten hebben donderdagavond tientallen gezinnen geƫvacueerd na de vondst van een vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog op een bouwterrein aan de Pepijnstraat in het Venlose stadsdeel Blerick.
Het explosief blijkt een Duitse raket uit de Tweede Wereldoorlog. De ontsteking zit nog in de raket, die daardoor spontaan kan ontploffen. Op het moment is de raket stabiel, zo laat de politie weten.
De raket is rond negen uur in de avond vervoerd naar industrieterrein Trade Port. Daar zal het explosief naar verwachting vrijdag tot ontploffing gebracht worden, zo heeft de politie laten weten.
De ongeveer 150 buurtbewoners kunnen terug naar hun woningen. Het publieksinformatienummer 0800-1351 blijft tot tien uur donderdagavond in de lucht.
De website crisis.nl heeft last van een technische storing, maar zal zodra dat kan wel online gaan.
Het explosief lag op zeven meter diepte op een bouwterrein aan de Pepijnstraat in Blerick. De directe omgeving werd ontruimd.
Ongeveer 150 mensen moesten hun huis verlaten en werden opgevangen in Centrum De Staaij in Venlo.
Het explosief werd rond 16.40 uur gevonden tijdens graafwerkzaamheden op het bouwterrein van een woning.
De politie waarschuwde dat de bom spontaan kan ontploffen. Verder raadde de politie mensen buiten het afgezette gebied aan om niet achter de ramen te gaan staan vanwege het explosiegevaar.
(Bron)

"De website crisis.nl heeft last van een technische storing, maar zal zodra dat kan wel online gaan." Daar heb je wat aan.
"Verder raadde de politie mensen buiten het afgezette gebied aan om niet achter de ramen te gaan staan vanwege het explosiegevaar." Dan kun je maar beter gelijk tape op je ramen gaan plakken...

Geen opmerkingen: