donderdag, januari 17, 2008

Milieuvriendelijke dvd vernielt Apple-drives

AMSTERDAM - Een actie van de Mail on Sunday heeft Apple-reparateurs overuren bezorgd. De Britse krant gaf zijn lezers een milieuvriendelijke dvd cadeau, die echter niet geschikt bleek voor Mac-gebruikers.
De schijf, met daarop de film The Jazz Singer, was een speciale, milieuvriendelijke dvd. Die is volgens fabrikant Breed Media volledig recyclebaar, en veroorzaakt veel minder vervuiling tijdens het productieproces.
De schijf is echter ook aanzienlijk dunner en flexibeler dan gangbare dvd's. Daardoor is de kans groot dat de schijf in Applecomputers blijft steken, doordat de dvd-speler van een Mac in tegenstelling tot de meeste niet over een uitschuivende lade beschikt.
Volgens het Britse PC Pro hebben zich deze week vele Apple-bezitters gemeld bij reparateurs. Veel gebruikers zijn boos omdat het niet duidelijk was dat de schijf niet geschikt was voor hun systeem. Op de verpakking van de dvd stond slechts een kleine waarschuwing in slecht Engels.
De fabrikant van de EcoDVD legt de verantwoordelijkheid voor de problemen bij Apple, dat zich niet zou houden aan technische standaarden van het DVD Forum.
(Bron)

Geen opmerkingen: