maandag, januari 14, 2008

Forensen in bussen langs Brabantse files

DEN BOSCH - Werknemers van grote bedrijven in Den Bosch en Eindhoven krijgen vanaf 3 maart de kans om met speciale bussen de files op de routes naar de grote bedrijventerreinen te omzeilen. Het publiekprivate platform Wegwijs A2 heeft dat maandag bekendgemaakt.
Het platform is opgericht door werkgevers in de regio. Ze zijn bezorgd over de bereikbaarheid tijdens de verbreding van de A2 bij Den Bosch en Eindhoven.
Volgens berekeningen neemt de capaciteit van de corridor Deil-Weert tijdens de werkzaamheden met zeker 10 procent af.
Busbedrijf OAD laat maximaal tachtig bussen en busjes rijden op tien nieuwe buslijnen vanuit de woonkernen en zeker vijftien beveiligde parkeerterreinen naar de bedrijvenlocaties.
De vervoerder heeft toestemming om via bus- en vluchtstroken langs de files te rijden. Voor de gebruikers zijn bovendien fietsen beschikbaar.
Bedrijven kunnen hun personeel fiscaal aantrekkelijk laten deelnemen voor 275 euro per jaar (1 euro per dag). Wegwijs A2 gokt op 12.000 deelnemers. Grote bedrijven als ASML, Philips, Essent, Heijmans, de provincie en Rijkswaterstaat hebben hun medewerking al toegezegd.
Voorzitter Peter van der Meij van Wegwijs A2 spreekt van een uniek project. Hij hoopt dat aan het eind van de proef over twee jaar meer werknemers kiezen voor het openbaar vervoer en busbedrijven het nut van lange buslijnen vanuit de regio naar de bedrijventerrein inzien.
(Bron)

Tof! In de bus in de file!

Geen opmerkingen: