zaterdag, januari 19, 2008

Luchtmacht oefent boven Midden-Nederland

AMSTERDAM - Inwoners van het gebied tussen Kampen, Nijmegen, Utrecht en Deventer moeten volgende week rekening houden met overlast door overvliegende jachtvliegtuigen en helikopters.
Zo'n 1500 militairen van luchtmacht en landmacht oefenen van maandag tot en met 8 februari om zich voor te bereiden op hun vertrek naar Afghanistan in maart en april.
Vliegers van Apache-gevechtshelikopters, F-16's en Cougar-transporthelikopters oefenen 'in principe' tussen 09.00 uur en 22.00 uur, maar er wordt zoveel mogelijk overdag gevlogen.
Om tactische redenen kunnen de helikopters laag vliegen. Het voorkomen van geluidhinder is niet altijd mogelijk, meldt het ministerie van Defensie.
De oefening Uruzgan Integration is bedoeld om het optreden van de verschillende eenheden nader op elkaar af te stemmen.
De meeste deelnemers gaan in Uruzgan deel uitmaken van de Battle Group, het Provincial Reconstruction Team en de geniecompagnie van de Task Force Uruzgan.
(Bron)

Misschien zijn het er dan nog wat meer, maar die heli's zijn hier vertrouwd, ook laagvliegend. De F-16's zijn wel uitzonderlijk, maar dat zitten we ook wel uit. Zolang ze maar uit de buurt van draden en gebowwen blijven en niet naar beneden kletteren.

Geen opmerkingen: