zaterdag, januari 19, 2008

Pokeren niet onschuldig

ENSCHEDE - Pokeren is vooral onder jongeren populair, maar het is niet onschuldig. Dat leidt verslavingsinstelling Tactus in het oosten van het land af uit een niet-representatief onderzoek onder 589 pokeraars.
Tactus maakte vrijdag de resultaten van het eerste onderzoek in Nederland naar de relatie tussen poker en problematisch gokken bekend. De instelling werkte daarin samen met de Universiteit van Twente.
11 Procent van de ondervraagden bleek door het pokeren problemen te hebben. Zij kwamen in geldnood, kregen ruzie thuis of konden een tijd niet werken of studeren.
Vooral mannen die al zeker vier jaar spelen en dat zeker drie à vier keer per week doen, lopen risico. Dat geldt ook voor spelers die voornamelijk op internet pokeren en met hoge inzetten spelen.
Omdat het geen representatief onderzoek betrof, wil Tactus geen conclusies trekken over het werkelijk aantal mensen dat door pokeren in de problemen komt.
Het onderzoek geeft echter wel aanwijzingen over de omvang en ernst van de gevolgen van poker.
(Bron)

Elk spel kan verslavend zijn natuurlijk. En als je om geld speelt, kan dat problematisch worden - niemand organiseert toernooien om er arm van te worden.

Geen opmerkingen: