woensdag, juni 18, 2008

Chimpansees hebben gecompliceerd seksleven

AMSTERDAM - De paringsrituelen van chimpansees zijn ingewikkelder dan tot op heden werd vermoed. De vrouwtjes hebben het liefst met zoveel mogelijk partners seks, maar houden dit liever geheim.
Dat is een van de conclusies uit onderzoek van de Britse University of St Andrews, meldt Reuters. De wetenschappers reisden af naar Oeganda om gedurende zestien maanden onderzoek te doen naar de paringsgeluiden van de Afrikaanse mensaap.
Uit de resultaten kan opgemaakt worden wat de vrouwtjes precies bedoelen met de geluiden die ze maken. Zo merkten de Britten op dat het vrouwtje zich tijdens de seks soms muisstil houdt, zodat vrouwelijke rivalen in Oeganda's Budongo Forest niet weten waar ze mee bezig is.
Een andere reden voor het lage volume tijdens de copulatie zou kunnen zijn dat de vrouwtjes geen reputatieschade op willen lopen, zodat ze nog eens in beeld kunnen komen bij de mannetjes die hoog in de rang van de groep staan.
(Bron)

Mensen en apen lijken op elkaar - ook daar mag een vrouw kennelijk geen lust voelen, maar vindt ze wel manieren om zich toch uit te leven.

Geen opmerkingen: