maandag, juni 16, 2008

Wethouder gegijzeld in Almelo

AMSTERDAM - In het gemeentehuis van Almelo wordt maandagmiddag een onbekend aantal mensen, waaronder een wethouder, gegijzeld. Dat heeft de politie gemeld.
De gijzelnemer zou even na 11.00 uur zijn eigen restaurant aan de Waag in brand hebben gestoken om vervolgens naar het stadhuis te rijden.
Als afleidingsmanoeuvre zou de man daar zijn auto in brand hebben gezet. Daarna snelde hij naar binnen om een aantal personen te gijzelen, zo meldt RTV Oost. De man zou een wapen bij zich hebben.
Almelo heeft een crisisteam samengesteld en verschillende arrestatieteams zijn op de plek aanwezig zodat ze snel kunnen ingrijpen, aldus RTV Oost. De omgeving rond het stadhuis is afgezet.
De man zou al enige tijd met de gemeente in een langdurige juridische strijd verwikkeld zijn. Aanvankelijk wilde Almelo niet dat het restaurant zijn deuren zou openen vanwege een nieuw plan voor de binnenstad. Ook constateerde de gemeente dat het restaurant geen horecavergunning heeft.
Een groep van ongeveer vijftig personen heeft maandag rond 14.00 uur aan de zijkant het stadhuis van Almelo verlaten onder begeleiding van de politie. Dat heeft een ooggetuige gemeld.
(Bron)

Geen opmerkingen: