woensdag, juni 18, 2008

'Halsbandparkiet hoort hier niet'

DEN HAAG - De halsbandparkiet hoort hier niet, vindt het CDA, maar minister Gerda Verburg (Landbouw) grijpt niet naar het jachtgeweer.
"Maatregelen moeten zich verhouden tot de omvang van het probleem", zei de CDA-bewindsvrouw woensdag in de Tweede Kamer.
Haar partijgenoot Henk Jan Ormel stelde dat halsbandparkieten nesten leegroven en inheemse soorten als merels, lijsters en mussen verdringen. Volgens Verburg loopt dat niet zo'n vaart.
De Tweede Kamer vergaderde over "invasieve exoten" ofwel vreemde diersoorten die hier de natuur kunnen verstoren of een gevaar kunnen vormen voor de volksgezondheid.
Volgens Ormel nemen mensen de vreemdste soorten als huisdier, van schildpadden en slangen tot ringstaartmakaki's, met alle gevolgen van dien.
"Nederland is geen safaripark", aldus Ormel. Hij vindt dat ingegrepen mag worden als bijvoorbeeld ganzen in een natuurgebied de grutto of de kievit verdringen.
(Bron)

Weg met de aardappel, de wortel, de tomaat, de tulp! De Amerikaanse eik, suikeresdoorns, Schotse Hooglanders? Muskuseenden? Karpers? Haflingers? Arabieren? Perzen, Duitse herders? Het konijn? Siamezen? Kippen? Chihuahua's? Faraomieren! Zuiderzeekrabbetjes. De bruine rat, de nijlgans, guppies, de Kaspische slijkgarnaal? De tijgermug? Cranberry, kiwi, fazant, paardenkastanje, waterpest, snoekbaars, wasbeer? Damhert, pauw, strandgaper.
En die zebra's, daar moeten we het ook nog es over hebben...

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Hou je vast maar dat is precies de reden om TAMME KONIJNEN die in de natuur gedumpt worden, uit te moorden (tesamen met hun wilde soortgenoten) op sportvelden en golfbanen en industrieterreinen
Omdat het exoten zijn.

Duh?

Anoniem zei

Da's logisch.
Nou wil het toeval dat de mens als soort hier ook een exoot is...