donderdag, juni 19, 2008

Storing bij internetknooppunt AMS-IX

AMSTERDAM - Een storing bij internetknooppunt AMS-IX heeft donderdagmiddag voor problemen gezorgd. Grote delen van internet waren vanuit Nederland korte tijd niet of nauwelijks bereikbaar.
Volgens technisch directeur Henk Steenman van AMS-IX trad er rond 16 uur een nog onbekende storing op in het netwerk van het knooppunt, een van de grootste ter wereld. Daarop is het backupnetwerk actief geworden.
Een storing bij AMS-IX is vervelend, maar betekent niet dat eindgebruikers in het geheel geen internetverbinding meer hebben. Nederlandse internetproviders hebben rechtstreekse verbindingen met elkaar, en met zogenoemde 'transitleveranciers', zoals KPN.
Internetverkeer wordt bij een storing van de AMS-IX via die verbindingen omgeleid. Wel kan dat voor vertragingen zorgen.
Storingen bij de AMS-IX zijn zeldzaam. Wel had Nederland eind mei korte tijd nauwelijks internet, toen het knooppunt per abuis overschakelde op het backupsysteem, dat op dat moment wegens onderhoudswerkzaamheden niet beschikbaar was.
(Bron)

Geen opmerkingen: