maandag, juni 16, 2008

Van Basten niet blij met nieuw veld

LAUSANNE - De situatie met betrekking tot het veld in Basel, waar Nederland zaterdag de kwartfinale op het EK speelt, bevreemdt bondscoach Marco van Basten. "Dit is niet goed voor het voetbal."
In Basel wordt de grasmat vervangen, na hevige regenval bij een eerder duel. Van Basten: "Een mat die er net ligt is niet goed. Spelers gaan uitglijden. Er is sprake van een vreemde situatie. Ik ben er niet blij mee, al begrijp ik ook wel weer dat er sprake is van overmacht."
Hij vergeleek de situatie met die recentelijk rond de finale van de Champions League in Moskou. Van Basten: "Ook daar was relatief kort voor aanvang nieuw gras ingelegd. Vervolgens zie je de spelers van de twee beste elftallen ter wereld voortdurend uitglijden."
Dinsdag speelt Oranje eerst nog zijn laatste groepsduel, tegen Roemenië. Die ontmoeting wordt gehouden in Bern. Van Basten: "Deze wedstrijd heeft nu onze prioriteit. We gaan voluit, hoewel we al zijn geplaatst. Pas daarna gaan we ons oriënteren op de volgende tegenstander."
Wie er spelen tegen Roemenië wilde de bondscoach nog niet zeggen. Eerder liet hij doorschemeren dat het een optie is dat de spelers met een gele kaart achter hun naam (André Ooijer en Nigel de Jong) langs de kant worden gehouden. Bij nog een kaart missen zij de volgende ontmoeting.
Een B-elftal opstellen is volgens Van Basten in geen geval aan de orde. "Dat kan helemaal niet. Wij zijn hier met 23 volwaardige internationals. Iedereen is goed genoeg om te spelen. Er komt daarom in geen geval een verzwakt team aan de start."
De spelers van het Nederlands elftal willen dinsdag tegen Roemenië niets weggeven. "Wij moeten het niveau van de eerste twee duels vasthouden", zei maandag Ruud van Nistelrooij. "Met die instelling beginnen we aan de wedstrijd."
Oranje is al geplaatst voor de volgende fase. Als Roemenië wint, verdwijnen geduchte concurrenten als Italië en Frankrijk uit het toernooi.
Van Nistelrooij: "Daar zijn we niet mee bezig. We hebben er heel lang aan gewerkt om de vorm te bereiken die we nu hebben. Dan moet je er alles aan doen die zo lang mogelijk vast te houden."
(Bron)

Een uitglijveld. Maar dat natte knollenveld was toch ook niet alles.

Geen opmerkingen: