vrijdag, juni 20, 2008

Ook Texelse natuur in de ban van Oranje

TEXEL - Ook de Texelse natuur is in de ban van Oranje. Een oranje lepelaar welteverstaan. De oranje vogel is donderdag in natuurgebied de Schorren op Texel gesignaleerd. Dit heeft natuurorganisatie Ecomare vrijdag bekendgemaakt.
Normaal gesproken zijn lepelaars wit. Het feit dat deze vogel oranje is, heeft niets met Nederlands elftal te maken: het is vermoedelijk gewoon een foutje van de natuur.
"Lepelaars eten garnalen en daarin zit een oranjeroze kleurstof. Normaal wordt deze kleurstof bij lepelaars afgebroken, maar bij dit dier kennelijk niet. Dan komt de kleur in de veren terecht", aldus Ecomare in een verklaring.
Hoewel het verschijnsel met voetbal niets van doen heeft en zoiets wel vaker bij vogels voorkomt, is het wel jaren geleden dat een oranje lepelaar op Texel is gesignaleerd. "Het is natuurlijk een opmerkelijke samenloop van omstandigheden dat de vogel is ontdekt tijdens het EK."
Vogelbescherming Nederland heeft op haar site filmpjes van de vogel geplaatst.
(Bron)

Ik vind 'm meer roze, zoals flamingo's dat ook zijn. En geef toe, de kans dat zo'n beest op Texel tijdens een EK gezien wordt, is iets groter dan dat ie daar tijdens pakweg de Winterspelen rondbanjert.

Geen opmerkingen: