zaterdag, juni 21, 2008

Turken bouwen feestje na winst Turkije

AMSTERDAM - Vele duizenden Turkse voetbalfans zijn vrijdagavond in Nederland de straat opgegaan na de overwinning van het nationale elftal op Kroatiƫ.
Het Mercatorplein in Amsterdam zag al snel zwart van de auto's met uitzinnige Turken die toeterend en zwaaiend met vlaggen uiting gaven aan hun vreugde.
Bij de vorige twee overwinningen van Turkije op het EK voetbal liep het verkeer op het westelijke deel van de de A10 vast door de massale opkomst van blije voetbalfans. De politie was ditmaal echter goed voorbereid en wees niet-feestende automobilisten op goede alternatieve routes.
In Den Haag reden na de overwinning talloze auto's met Turkse supporters luid toeterend over straat. Mensen zwaaiden met vlaggen uit hun wagens. Soms hingen ze half uit hun voertuig.
Vooral in de Schilderswijk gingen veel Turken de straat op. De politie was prominent aanwezig. De Vaillantlaan, een centrale weg in de wijk, was grotendeels voor het verkeer afgesloten.
Echte ongeregeldheden deden zich nergens voor. In verschillende wijken patrouilleerden agenten te paard om de mensenmassa goed in de gaten te houden. Uit voorzorg hield de politie enkele busjes met ME'ers achter de hand, maar deze hoefden niet in te grijpen.
Het verkeer in Rotterdam liep op sommige plaatsen vast door Turken die de overwinning van hun favorieten tijdens het EK vierden. Op het Hofplein werden auto's neergezet en sprongen mensen in de fontein.
Velen zwaaiden met vlaggen uit auto's en er werd druk getoeterd. De stemming was feestelijk.
(Bron)

De ontlading zal extra groot geweest zijn omdat het Turkse team al verloren leek te hebben. Het lijkt er sterk op dat ze alleen kunnen winnen vanuit een achterstand, en liefst op het nippertje.

Geen opmerkingen: