vrijdag, oktober 23, 2009

Aangifte tegen Ratelband wegens discrimineren homo’s

AMSTERDAM – Het Amsterdamse raadslid Michiel Mulder (PvdA) doet vrijdagmiddag aangifte tegen Emile Ratelband wegens het discrimineren van homo’s.
In het Belgische blad Dag Allemaal zou Ratelband hebben gezegd dat homofilie een ziekte is en dat hij de kwaal zou kunnen genezen. Mulder vindt dat met de uitspraken een grens wordt overschreden.
"Het is te makkelijk om te roepen dat het hem alleen om de aandacht gaat," aldus Mulder. "Homo's ondervinden last van zulke uitspraken." Vooral de uitspraak dat homoseksualiteit zich zo ver in de maatschappij heeft genesteld dat het normaal wordt gevonden, gaat volgens Mulder te ver.
"Wat mag wel en wat mag niet gezegd worden? Daarin moet de wet consequent worden toegepast," aldus het raadslid, dat anderen oproept om eveneens aangifte te doen.
De positiviteitsgoeroe verklaart dat het Belgische blad leugens verspreidt.
“Het is helemaal verkeerd weergegeven. Daar heb ik inmiddels al lang en breed met de redactie over gesproken. Er komt er ook een rectificatie aan, maar niemand heeft het geduld om daar op te wachten.”
Adjunct hoofdredacteur Bart Alleman van Dag Allemaal zegt dat hij geen rectificatie gaat plaatsen. "Zo zou ik het niet noemen. We publiceren in de volgende editie wel een stuk over de oproer die het in Nederland teweeg heeft gebracht, maar hij heeft absoluut gezegd dat homofilie een afwijking is die te behandelen valt.''
Emile Ratelband reageert verbolgen op het voornemen van Michiel Mulder om aangifte te doen.
''Waar was die splinterpartij van een PvdA toen groepen Marokkanen homo's in elkaar sloegen? Nergens. Dus één op één wel durven in te grijpen, maar als het om groepen gaat niet.''
Ratelband laat niet na om te verklaren wat dan wel besproken is tijdens het interview.
“Ik heb nooit gezegd dat het een ziekte is. Omdat homo’s zich blijven onderscheiden met bijvoorbeeld gayfeestjes, bepaalde kleding en homocafé's discrimineren ze zichzelf. Zo zullen ze ook nooit integreren, net zoals sommige groepen Marokkanen.”
Het interview is opgenomen en de bandjes zijn in handen van Dag Allemaal, zo laat Bart Alleman weten. "Maar die geven wij onder geen beding uit. Dat doen wij nooit, dus nu ook niet.''
Emile Ratelband zegt op zijn beurt dat er helemaal niks is opgenomen. “Dus ze doen allemaal maar. Als die Mulder aangifte wil doen, gaat hij zijn gang maar lekker. Laat ze maar komen.”
(Bron)

Geen opmerkingen: