maandag, oktober 19, 2009

Utrechtse studenten moeten sneller kamer uit

UTRECHT - Utrechtse studenten moeten sneller hun kamer uit. Studentenhuisvester SSH gaat haar huurders een jaar na afstuderen dwingen te verhuizen. Dit heeft SSH maandag bekendgemaakt.
De wachttijd voor een studentenkamer in Utrecht is opgelopen naar zeventien maanden. Volgens de studentenhuisvester blijven mensen na het behalen van hun diploma te lang in hun kamer wonen.
"Onze woningen zijn bedoeld voor studenten en niet voor mensen die al aan het werk zijn", aldus een woordvoerster.
SSH gaat duizenden studenten aanschrijven. "Zij moeten met hun bewijs van inschrijving bij een onderwijsinstelling aantonen dat zij nog steeds studeren", aldus de zegsvrouw.
De studentenhuisvester denkt dat de helft van haar huurders in het centrum van Utrecht geen student meer is.
Volgens de SSH ligt dit percentage in de grote studentencomplexen aan de rand van de stad iets lager. "We denken dat daar een op de tien huurders geen student meer is."
SSH hoopt dat met het nieuwe handhavingsbeleid de wachtlijst voor een studentenkamer in Utrecht snel korter wordt.
De studentenhuisvester richt samen met woningbouwvereniging Mitros een nieuw bedrijf op. Dit bedrijf heeft zich als doel gesteld binnen tien jaar drieduizend starterswoningen te gaan verhuren of verkopen.
(Bron)

Dat laatste is wel handig (maar redelijk langzaam en redelijk minimaal), want er blijven ook veel oud-studenten in studentenhuizen wonen omdat er geen geschikte 'doorstroomplek' is. Binnen 4 jaar heb je geen sociale huurwoning in Utrecht, en in je studententijd sparen voor een prijzige koopwoning zal ook niet heel veel mensen lukken.

Geen opmerkingen: