woensdag, oktober 21, 2009

Dertien aanhoudingen bij drugsactie

AMSTERDAM - De grote drugsactie in het Limburgse Hoensbroek bij Heerlen heeft vooralsnog dertien aanhoudingen, dertien wietplantages en een partij harddrugs opgeleverd.
Voor de actie heeft de politie dinsdagochtend de Kastelenbuurt volledig afgesloten. Hoe lang de actie voortduurt, is nog onduidelijk.
Bewoners van de buurt kunnen sinds 07.45 uur de wijk wel uit, maar niet meer in. Er is een noodverordening van kracht, waardoor bewoners hun huis niet mogen verlaten, tenzij ze kinderen naar school moeten brengen of naar hun werk moeten.
Ruim tweehonderd agenten, onder wie 75 ME'ers, zijn ingezet voor de actie. Agenten doorzoeken in ieder geval 35 van de 128 woningen in de buurt. Bewoners zijn verplicht de politie binnen te laten.
Aanleiding voor de zoekactie is dat sinds deze zomer opeens extra elektriciteit in de buurt wordt verbruikt. Warmteregistraties bevestigden volgens de politie het vermoeden dat op grote schaal hennepplantages in de wijk waren.
Ook kwamen er regelmatig meldingen binnen op Meld Misdaad Anoniem dat er in de buurt zaken gebeurden die niet in de haak waren.
(Bron)

De radio liet verontwaardigde buurtbewoners aan het woord die het pure discriminatie vonden en gebaseerd op niks (wat tegengesproken wordt door de vondsten).
Maar ook werd er gemeld dat de toename van het energieverbruik zodanig was dat het energiebedrijf extra capaciteit moest inzetten - dan ben je dom als je denkt dat dat niet opvalt.

Geen opmerkingen: