donderdag, juni 10, 2010

Berlusconi loopt weg van persconferentie

ROME - De Italiaanse premier Silvio Berlusconi, toch al niet verlegen om aandacht, heeft donderdag weer eens voor opschudding gezorgd.
Halverwege een persconferentie met zijn Spaanse college Jose Luis Zapatero liep Berlusconi plotseling weg. De premier van Spanje, die een bezoek aan Rome bracht, bleef verbijsterd achter.
Beide regeringsleiders hadden net een openingsverklaring afgelegd, toen Berlusconi onverwacht weer het woord nam.
''Ik laat mijn vriend Zapatero hier achter om antwoord te geven op de vragen van journalisten, waarschijnlijk vooral over zijn bezoek aan het Vaticaan. Ik wens hem het beste, zoals je dat een heilige zou toewensen, omdat hij sinds de zegening door de paus in een staat van absolute genade verkeert'', zei Berlusconi.
Vervolgens schudde Berlusconi Zapatero de hand en liep zwaaiend weg. Zapatero lachte vertwijfeld, keek Berlusconi na en vertrok enkele seconden later zelf ook.
Het kantoor van Berlusconi liet naderhand weten dat de premier niets verkeerds had gedaan.
''Een fatsoenlijk gebaar, waarover beide partijen het eens waren, is verkeerd geïnterpreteerd'', aldus een woordvoerder van de premier. Volgens de zegsman zijn de media ''geobsedeerd'' op zoek naar opmerkelijkheden.
Berlusconi heeft een moeizame relatie met de Italiaanse pers. De media hebben het afgelopen jaar een aantal onthullingen over zijn privéleven gedaan.
(Bron)

Geen opmerkingen: