zaterdag, februari 28, 2004

'Bin Laden aangehouden'

TEHERAN - Het Iraanse staatspersbureau IRNA meldde zaterdagochtend dat de terroristenleider Osama bin Laden in een afgelegen gebied in Pakistan is opgepakt. De aanhouding zou hebben plaatsgevonden in de zogenoemde Tribal Area (stammengebied) aan de grens met Afghanistan.
In een uitzending in het Pashtun - een van de talen die ook in Afghanistan wordt gesproken - meldde de Iraanse staatsradio dat het bezoek van de Amerikaanse minister van Defensie Rumsfeld aan Pakistan, donderdag, te maken had met de aanhouding. De aanhouding zou 'geruime tijd geleden' hebben plaatsgevonden, maar de Amerikaanse president Bush zou die willen onthullen 'als de Amerikaanse verkiezingen worden gehouden'.
Het Iraanse staatspersbureau IRNA, dat het nieuws verspreidde, sprak met de directeur van de Pashtuntalige dienst van de staatsradio, Asheq Hossein. Die zei dat hij twee bronnen had voor het verhaal over de arrestatie. Hij wilde de naam van een van die bronnen onthullen: Shamim Shahed van de Engelstalige Pakistaanse krant The Nation zou hem het verhaal vrijdag hebben gedaan. Shahed ontkende dat hij iets dergelijks aan Hossein had verteld. Hosseins tweede bron is 'een man met nauwe banden met de inlichtingendiensten en de Afghaanse stamoudsten'.
Osama bin Laden is volgens de Verenigde Staten en hun bondgenoten het brein achter de aanslagen van 11 september 2001 in de Verenigde Staten. Een woordvoerder van de Pakistaanse strijdkrachten heeft volgens het Japanse persbureau Kyodo ontkend dat er van een aanhouding sprake is.
Het Amerikaanse ministerie van Defensie heeft gezegd dat het bericht van de radiozender niet klopt. Een woordvoerder van de Pakistaanse strijdkrachten heeft volgens het Japanse persbureau Kyodo ontkend dat er van een aanhouding sprake is.
(Bron)

Geen opmerkingen: