vrijdag, februari 27, 2004

Rotterdam krijgt eerste drijvende gevangenis

ROTTERDAM - Over enkele weken is Rotterdam in het bezit van een gevangenisboot. Deze is in de eerste plaats bedoeld voor illegalen en veelplegers. In Rotterdam is een groot tekort aan cellen en daarom is burgemeester Opstelten gestart met onderhandelingen over een drijvend cellencomplex. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdag.
Als de onderhandelingen over enkele weken worden afgerond, is de komst van de drijvende gevangenis een feit. Het is de eerste drijvende gevangenis in Nederland. Hij is bedoeld voor illegalen die het land moeten worden uitgezet en veelplegers, maar ook andere criminelen kunnen straks in een drijvende cel worden vastgezet.
Opstelten maakte de primeur bekend na een werkbezoek van minister Johan Remkes. Deze gaf aan erg positief te zijn over de prestaties die het politiekorps Rotterdam-Rijnmond heeft geleverd, sinds de gemaakte prestatieafspraken een jaar geleden. Hij was echter minder positief over het cellentekort. Hij zal daarom bij minister Piet Hein Donner van Justitie pleiten voor een uitbreiding van het aantal 'gewone' cellen in Rotterdam.
(Bron)

Geen opmerkingen: