zaterdag, februari 28, 2004

Verdachte verkrachtingszaak plaatst onschuld-advertentie

HAARLEM - De 64-jarige De W. uit Overveen, die beschuldigd wordt van verkrachting van drie meisjes in Gambia, heeft zaterdag een advertentie geplaatst op de voorpagina van het Haarlems Dagblad. In een open brief aan officier van justitie F. Schlingemann bepleit hij zijn onschuld.
De W. werd in oktober vorig jaar opgepakt na een uitvoerig onderzoek door de politie en de kinderrechtenorganisatie Terre des Hommes. De verdachte zegt echter dat hij onschuldig is. "De valse aanklachten uit Gambia zijn walgelijk en volkomen verzonnen'', schrijft hij in de krantenadvertentie.
De verdachte vraagt de officier van justitie hem snel vrij te laten. "De tranen van enkele donkere mensen zijn tot heden voor u geloofwaardiger dan de reputatie van iemand die vijftig jaar hard gewerkt heeft. U bent door hen, net als ik, volkomen bedrogen.''
[Wat doet die kleur er toe?]
De rechtbank in Haarlem hield het proces tegen De W. in januari voor onbepaalde tijd aan. Op verzoek van de verdediging worden de aangeefsters in de zaak opnieuw gehoord. De verdachte zei voor de rechtbank dat hij het slachtoffer is van een lastercampagne in Gambia. Tot De W.'s ontsteltenis zag de rechtbank toen geen reden hem voorlopig vrij te laten.
Volgens de Haarlemse waarnemend persofficier van justitie B. MacLean is er geen reden om de verdachte op dit moment vrij te laten. "De aanklacht tegen hem staat nog overeind. Wij wachten met de verdachte het nadere onderzoek af dat op dit moment nog loopt.''
(Bron)

Geen opmerkingen: