zaterdag, februari 28, 2004

Geld vrij voor tickets Marokko

Hagenaars en Rotterdammers die op bijstandsniveau leven en kunnen aantonen dat zij familie hebben die woont in het aardbevingsgebied in Marokko, kunnen van de gemeente geld krijgen voor een vliegticket. In Den Haag gaat het om een gift van maximaal 450 euro, die uit de bijzondere bijstand wordt gehaald.
In Rotterdam is dat maximaal 500 euro. Dat zeiden zaterdag woordvoerders van beide gemeenten. De regeling is speciaal naar aanleiding van de aardbeving in het leven geroepen. Personen die er in Den Haag gebruik van willen maken, moeten laten zien dat ze eerste- of tweedegraads bloedverwanten in het rampgebied hebben. Achteraf moeten ze hun ticket als bewijs aan de gemeente overleggen. De zegsman kon niet aangeven hoeveel mensen mogelijk gebruik willen maken van de eenmalige voorziening.
In Rotterdam moeten de gebruikers ook kunnen bewijzen dat ze familie bezoeken. Ze kunnen daarvoor, met behoud van uitkering, vier extra weken vakantie opnemen. Normaal gesproken is het maximum vier weken vakantie per jaar. De gemeente Amsterdam heeft eerder deze week al twee ton vrijgemaakt uit het noodfonds voor hulp aan Marokko. Voor zover bekend verstrekt Amsterdam geen geld voor vliegtickets. Dinsdag wordt volgens een woordvoerder vergaderd over wat er nog meer gedaan kan worden.
(Bron)

Geen opmerkingen: