dinsdag, februari 28, 2006

'Douaniers' beroven vrachtwagen langs snelweg

VENLO - De methode om langs snelwegen in het buitenland chauffeurs te beroven van hun lading lijkt te zijn overgeslagen naar Nederland. Maandagmorgen hebben twee mannen een Turkse chauffeur bij de grenspost Venlo onder bedreiging van een vuurwapen beroofd van een lading van circa honderd plasma-tv's. Volgens de chauffeur gaven de daders zich uit voor douanebeambten.
Dat heeft de politie dinsdag meegedeeld. Voor zover de politie weet is het de eerste keer dat deze werkwijze bij een Nederlandse grenspost is toegepast. "We hopen dat het geen nieuwe trend wordt", aldus een woordvoerster van de politie.
De daders lieten de 40-jarige chauffeur uit Ankara een identiteitsbewijs zien en zeiden dat ze van de douane waren. De mannen waren in burgerkleding. Zij vroegen de chauffeur naar het douanekantoor te rijden. Een van de twee stapte bij hem in de cabine, de ander reed in een donkerkleurige Audi met Nederlands kenteken achter hem aan. Onderweg dwong de man in de cabine de chauffeur met een vuurwapen naar Blerick te rijden.
Terwijl deze man de chauffeur in bedwang hield, hebben onbekenden de lading overgeladen. Volgens de politie is dat vermoedelijk gebeurd in een rode trekker van het merk Scania met een blauwe laadbak. Geruime tijd nadat de onbekende uit de cabine was verdwenen, durfde de chauffeur uit te stappen. De politie onderzoekt de zaak. Zij vraagt zich onder meer af hoe de daders wisten wat er in de vrachtwagen zat.
(Bron)

Geen opmerkingen: