zondag, februari 26, 2006

Minister Kamp wil zwarte lijst met winkeldieven

ENSCHEDE - De VVD wil dat notoire winkeldieven op een zwarte lijst komen te staan. Op die manier kunnen winkeliers zich beter beschermen tegen winkeldiefstal, zo stelde VVD-minister Kamp (Defensie) zaterdagavond tijdens een partijbijeenkomst in Enschede.
Winkeldiefstal kost de ondernemers jaarlijks ongeveer 750 miljoen euro. "Er zijn criminelen die keer op keer in de fout gaan. Bijvoorbeeld diamantrovers die de ene na de andere juwelier bestelen. Daar moet paal en perk aan worden gesteld. Een oplossing is de aanleg van een zwarte lijst van winkeldieven", aldus Kamp.
Nu verhinderen volgens de VVD privacyregels nog dat er een landelijke databank van winkeldieven wordt aangelegd. Die regels moeten worden aangepast, aldus Kamp. "Ik heb geen boodschap aan de privacy van deze criminelen. Winkeliers hebben het recht hun goederen te beschermen. Voor notoire winkeldieven moeten zij hun winkeldeur kunnen sluiten."
(Bron)

En dan? Voortaan eerst legitimeren voor je een winkel inkunt? Zodat de winkelier even op de lijst kan kijken of je daarop voorkomt?
Verkiezingsblaat.

Geen opmerkingen: