dinsdag, februari 28, 2006

Weisglas keurt rappende Donner af

DEN HAAG - Tweede Kamervoorzitter Weisglas keurt het af dat minister Donner van Justitie een rap heeft opgenomen waarin hij zich tegen de legalisering van softdrugs keert. "Hoe moeten mensen de politiek nog serieus nemen als zelfs de minister van Justitie dit soort dingen doet", vraagt Weisglas zich af in zijn dinsdag verschenen weekboek op internet.
Onder de naam De Don verdedigt Donner (CDA) rappend het huidige drugsbeleid en wijst hij op de nadelen van het gebruik van softdrugs. Het nummer is een reactie op de single Da's toch dope man!, die burgemeester Leers (ook CDA) van Maastricht recent opnam met de punkband Heideroosjes. Leers, die in zijn gemeente de teelt van wiet onder voorwaarden wil beproeven, kraakt daarin het kabinetsbeleid.
Weisglas kan niet om de rappende minister lachen. "Het zou ook kunnen dat de minister verkouden en schor was toen hij een gewone tekst insprak, die daardoor als een rap klonk. Laten we het daar maar op houden!", schrijft de Kamervoorzitter.
De rap staat sinds zaterdag op de internetsite van Donner. In drie dagen tijd hebben ongeveer 15.000 mensen het nummer daar opgezocht, aldus een woordvoerder. Ook ontving de minister tientallen reacties per mail. De meeste daarvan waren volgens de zegsman positief.
(Bron)

Kom kom Weisglas, gewoon terugrappen!

Geen opmerkingen: