donderdag, maart 02, 2006

Agis verliest 430.000 klanten

UTRECHT - Zorgverzekeraar Agis is in de afgelopen maanden 430.000 klanten kwijtgeraakt. Het gaat om 20 procent van het gewone klantenbestand, daarbij komen nog 130.000 agenten van wie het collectieve contract is opgezegd. Dat heeft bestuursvoorzitter E. van der Veen van Agis donderdag in Utrecht bekendgemaakt.
Van der Veen wijt het verlies onder meer aan prijsdumping door met name particuliere verzekeraars. Volgens berekeningen van Agis zou daar 1 miljard euro mee zijn gemoeid. Uit eigen onderzoek is verder gebleken dat de meeste overstappers zich hebben laten verleiden door lagere premies in met name collectieve contracten.
Agis heeft nu nog 1,2 miljoen klanten over.
(Bron)

Je kan een hoop zeggen van Agis, ook een hoop negatiefs, wat deels de reden was voor mijn overstap - maar ze reageerden wel erg snel op mijn opzegging. En ik kreeg nog een pas waarmee ik het hele jaar gebruik kan maken van diensten als de internetdokter, gebruik kan maken van de wachtlijstbemiddeling en kan bellen met vragen over de verzekering. Ze doen een hoop om die klanten volgend jaar weer terug te krijgen. Maar misschien was het slimmer geweest om bijvoorbeeld te zorgen dat mensen niet maanden op uitbetaling van declaraties hoeven te wachten en dergelijke.

Geen opmerkingen: