dinsdag, november 13, 2007

Ambtenaar ontslagen voor chatten op het werk

AMSTERDAM - Een medewerker van de opsporingsdienst FIOD-ECD in Groningen is ontslagen voor chatten tijdens werktijd. De man uit Leeuwarden probeerde vorige week tevergeefs zijn ontslag via de rechtbank ongedaan maken.
Volgens zijn baas en de rechtbank Leeuwarden heeft hij zich schuldig gemaakt aan 'zeer ernstig plichtsverzuim'. De opsporingsambtenaar werd vorig jaar september ontslagen nadat aan het licht was gekomen dat hij tijdens zijn werk gebruikmaakte van het chatprogramma MSN en chatsites bezocht.
Tijdens deze gesprekken en bezoeken zou hij onder meer zijn eigen vrouw en andere vrouwen lastig hebben gevallen met seksueel getinte uitlatingen en toespelingen. Hij maakte daarbij gebruik van een webcam.
De rechter benadrukte in zijn uitspraak dat de oud-ambtenaar niet alleen misbruik had gemaakt van zijn werkcomputer, maar ook de opsporingsdienst in een gevaarlijk positie had gebracht. Door de chatsites met zijn werkcomputer te bezoeken zou gevoelige en vertrouwelijke informatie van de FIOD-ECD toegankelijk zijn geweest voor elke willekeurige bezoeker van de babbelsite. Ontslag was in dit geval volgens de rechter dan ook een gepaste straf.
(Bron)

Vreemd, op mijn werk kan dat niet eens. We kunnen werkgerelateerde sites bezoeken, en daarnaast een nieuwssite, Teletekst, 9292 en de KNMI-actueelpagina.

Geen opmerkingen: