vrijdag, november 16, 2007

Amsterdam bouwt 4800 jongerenwoningen

AMSTERDAM - De gemeente Amsterdam gaat tot 2010 4800 woningen realiseren voor jongeren. Wethouder Tjeerd Herrema (Volkshuisvesting) presenteerde vrijdag zijn plannen hiervoor. Hij wil zo het tekort aan onderkomens voor de leeftijdscategorie tot 26 jaar aanpakken.
Volgens Herrema is het voor deze groep momenteel zeer moeilijk om een geschikte woning te vinden. Veel jongeren blijven daardoor lang bij hun ouders wonen. Vooral bij grote gezinnen in kleine appartementen of huizen kan dat problemen opleveren.
Uit cijfers van de gemeente blijkt bijvoorbeeld dat gebrek aan goede woonruimte bij een op de vijf jongeren de oorzaak is van schooluitval.
Van de 4800 te bouwen woningen, moeten er 2000 de demografische groei van de groep tot 26 jaar opvangen. De overige 2800 onderkomens zijn bedoeld om het huidige tekort weg te werken.
De komende twee jaar zet de gemeente vooral in op tijdelijke of semipermanente woningen, zoals containerdorpen of omgebouwde kantoorpanden. Daarna moeten er meer structurele oplossingen komen.
Eerder dit jaar maakte Herrema al bekend dat hij tot 2010 7600 nieuwe studentenwoningen wil laten bouwen. De plannen die hij vrijdag presenteerde, staan daar los van.
(Bron)

Geen opmerkingen: